Houd je Jura koffiemachine in topconditie met regelmatig onderhoud voor blijvend koffieplezier.

Hier zijn een paar tips voor het onderhouden en gebruiken van je JURA koffiemachine:

  1. Dagelijkse reiniging: Spoel de melkuitloop en het koffiedoorloopsysteem na elk gebruik af met schoon water. Verwijder eventuele koffieresten en melkresten.

  2. Wekelijkse reiniging: Voer een grondige reiniging uit van de zetgroep, lekbak en waterreservoir met warm water en een mild reinigingsmiddel. Droog ze grondig af voordat je ze terugplaatst.

  3. Ontkalken: Ontkalk je machine regelmatig om kalkaanslag te voorkomen. Volg hiervoor de instructies in de handleiding van je JURA koffiemachine.

  4. Vervanging van filters: Vervang de waterfilter indien nodig volgens de aanbevelingen van de fabrikant, om de waterkwaliteit te handhaven en de levensduur van je machine te verlengen.

  5. Servicebeurten: Overweeg om je machine jaarlijks te laten servicen door een erkende JURA-servicepartner om ervoor te zorgen dat alles optimaal blijft functioneren.

  6. Gebruik van verse bonen: Gebruik altijd verse koffiebonen van hoge kwaliteit voor het beste resultaat. Bewaar ze op een koele, droge plaats, bij voorkeur in een luchtdichte container.

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je JURA koffiemachine altijd in topconditie blijft en je telkens weer kunt genieten van heerlijke koffie.

Ontvang 25 maanden garantie, handige tips en tricks rechtstreeks in je mailbox, plus een PDF met kennismakingsactie voor 5% korting op premium koffiebonen.
Geniet langdurig van heerlijke koffie met onze ondersteuning.
Ontvang tevens toegang tot digitale Nederlandse handleidingen en instructievideo's voor JURA-koffiemachines. Laat hieronder je e-mailadres achter!

 

Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke model voor gedetailleerde instructies.

Terug naar blog